Tussenstop in Dubai

Het Midden Oosten

Even frisse lucht halen in Doha Qatar

Luchten in Dubai of Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emitaten de VAR of in Kuwait. Vroeger vlogen we op Amman in Jordanie. Tegenwoordig landen we weer meer op Hong Kong Islands of in Xia Men en in Shang Hai in China.

Op vliegreizen waarbij je langer dan acht uur in een vliegtuig op een hoogte van tien kilometer hangt is het wel slim om even een tussenstop te maken. Natuurlijk is het altijd nog weer een aanval op je tijdsbesef, je jet leg. Maar toch kan ik het van harte aanbevelen. De meeste vliegtuigen pompen alle adem, zweetluchten en windjes, de zogenaamde uitlaatadem, van de passagiers gewoon weer in de rondte. Zodat alle oorspronkelijke lucht die in het vliegtuig aanwezig is bij het sluiten van de deuren vele malen ingeademd wordt. Als je een tussenstop maakt duurt dat al gauw vier uur, maar soms veel langer. Dan heeft je lijf weer tijd om alle vreemde stoffen het lichaam uit te jagen. Het schijnt dat de nieuwste vliegtuigen eindelijk ook eens aan de luchtkwaliteit van de cabine denken. De 787 - 10 Dreamliner van Boeing doet het voorlopig het best.

Op de achtergrondfoto zie je een Airbus A380 - 800. We zijn net geland.

De V.A.R., de Verenigde Arabische Emiraten, hebben een grote deal met de Europese vliegtuigbouwer niet laten doorgaan in november 2017. Dat betekent dat de toekomst van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld niet zeker is van zijn toekomst. Zelfs grote luchtvaartmaatschappijen als KLM-AirFrance en Lufthansa hebben nog steeds geen Airbussen A380 vliegen. Deze modelletjes zijn sinds 2007 te koop. Heel de wereld keek er naar uit. De opvang van de passagiers moet ook gewaarborgd zijn als er zo een groot vliegtuig met maximaal 800 passagiers in een keer aankomt. Dit is nog steeds niet op alle grote luchthavens ter wereld het geval. Emirates airlines heeft besloten Boeing 787 - 10 Dreamliners te kopen. Ze zijn kleiner en makkelijker in te zetten. Bovendien zijn ze stukken zuiniger per passagier. Airbus was van plan om de A380 met bars en douches en alle luxe faciliteiten te voorzien. Helaas 2017 is een omkeerpunt. Ik ben echt blij dat ik een vlucht mocht maken in zo een geweldig groot vliegtuig.

Airbus 380
In Dubai de Airbus A380

Een ongelooflijk mooie vliegervaring met deze joekel van een Airbus A380 - 800. Er waren slechts 554 stoelen ingezet. In een ruimte voor 800 stoelen. Dus we hadden een luxe ruimte. Zo een groot toestel zo geruisloos, zonder schokken naar boven. We hebben echt genoten van de start tot en met de landing op Amsterdam Schiphol Airport.

x
De aankomst in Dubai.

Bij aankomst in Dubai komt er vlak voor de landing 's morgens vroeg een prachtig panorama voorbij. Dit is een van de hoogste gebouwen ter wereld. Top 3 in 2015. Hij is duizend meter hoog. Een kilometer.

x
Heel gastvrij kan je op je tussenstop van het land genieten.

Op de luchthaven stapten we in de metro en reden naar de kust.

x
Simple city.

We stopten in het oude centrtum van Dubai. Hier wonen veel mensen uit India en Pakistan. Lekkere koffie en ontbijt in een smeltkroes van mensen.

x
Amman in Jordanie

Vroeger deed Jordan Air nog mee als prijsvechter.

x
Met Jordan Air naar Jakarta

Een gezin in Amman, wij op koffie visite.

x
In 2010 vlogen we met Qatar Airlines

Doha, gepland WK.

x
Qatar 2010 Rolls Royeses

Qatar.

x
Abu Dhabi 2003 goudboompje.

Abu Dhabi 2003 Het goudboompje is opgebouwd uit broodjes van goud.

x
HD

Een verzilverde Harley Davidson.

x
Dubai 2014 achttien rijbanen.

We verlieten de metro en liepen over een voetgangersbrug. Er kwam bijna geen einde aan. Deze autobaan telt meer dan achttien rijbanen. PS Het kleurtje heb ik aangepast grijs is zo grauw.

x
Dubai 2014 Al Arab

In Dubai vind je de palmvormige eilanden voor de kust. Opgetrokken van zand uit de zeebodem. Het imposante gebouw Al Arab staat op het strand aan de zee. En is ontworpen met een knipoog naar een zeilboot. Met een beetje fantasie zie je de zeilen en de mast.

x
Dubai 2014 nummerplaat.

Dubai 2014 nummerplaat.

x
Dubai 2014 seaside beach.

Bikini's van harte welkom op Dubai 2014 seaside beach.

x
Je mag niet met zwemkleding aan in het park lopen.

Je mag niet met zwemkleding aan in het park lopen. Dus dan moet ook het kleinste bikinietje uitgetrokken worden. Let wel er liggen kapers op de kust zoals kwallen. Het laat zich raden in een land waar weinig vrouwen ongesluierd door de straten lopen. Op dat moment mag je er ook helemaal niet zwemmen. Dus als je toch gebeten wordt door een kwal dan zeggen ze al gauw dat je niet mag zwemmen als er kwallen zijn. Simple city.

x
Dubai 2014 Hoogbouw

De hoogte in, met kantoren en woningen. Het is altijd een prestige object. 's Werelds hoogste toren staat in Shang Hai, Dubai, Tai Peh of in Hong Kong. Het verhaal wordt vervolgd.

Persoonlijk vind ik de Twintowers in Kuala Lumpur erg mooi. Maar hoe krijg je drinkwater uit de kraan op de bovenste verdieping in een woestijn land en met uit zeewater gewonnen zoetwater.

x
2014 Fly Emirates

2014 Fly Emirates

We drinken thee in Ceylon in Sri Lanka.

Klik ideetjes

turkije
Turkije.

reislustig
Reislustig.

Roemenie
Roemenië.

Taal en geld
Taal en geld.

vietnam
Viet Nam.

Geniet van den vreemde.

Deze pagina delen