Viet Nam

Een Amsterdammer in Viet Nam.

Viet Nam is een mooi land.

In heel Azië vind je geen fatsoenlijk brood. Je eet als het even tegenzit drie keer per dag rijst. Of als je mazzel hebt 's morgens een Banana Pancake. Maar hier in Viet Nam, zeker in het noorden, is het overal verkrijgbaar. Stokbrood met La Vache Qui Rit, de lachende koe, erop. Vers brood met een smeerkaasje en een paar citroengrassprietjes er op. En dan een lekker bakkie koffie erbij. Le petit dejeuner. Om de dag te beginnen. Eens was het Indochina een Franse kolonie. Je kunt de Franse sporen nog elke dag zien.

Op de achtergrondfoto zie je ons visum in ons paspoort.

We varen met de lijndienst door de Halong Bay.

Halong Bay
Halong Bay

Het zevende wereldwonder. Het staat ook op de lijst met werelderfgoed bij de UNESCO. Het karstgebergte ligt in zee. Je vaart tussen de toppen van de omhoogstekende punten van de bergen. De zee is helder en er stijgt een betoverende rust omhoog. Ik laat me meenemen.

vietnam_halongbay_catba
Vietnam Halongbay Catba

Als je in het noorden van Vietnam bent ga je zeker even kijken in de baai van Halong. Wij namen een enkeltje naar Cat Ba en verbleven veertien dagen in het dorpje van niks. Geweldig.

vietnam_1994_hanoi_vnc
Vietnam in 1994 in Ha Noi

Voor VNC de vereniging Nederland China mocht ik een reisbegeleiden. Dit was in de zomer van 1994. In de hoofdstad Ha Noi was het een drukte van jewelste. We kijken hier vanaf de eerste etage van het grote overdekte marktcomplex in het centrum op de hoofdstraat.

vietnam_1992_renaultbus
Renault transporterbus

Armoede zorgt ervoor dat auto's gemakkelijk 50 jaar kunnen worden. De mechaniciens blijven auto's repareren. Soms herken je nog het model uit de jaren 60. Dit is een Renault uit die tijd. Hier is hij minstens 40 jaar oud. En rijdt als een trein. Viet Nam in 1992 De Renault transporterbus.

vietnam_1994_bruiloft
Vietnamese bruiloft

Vietnamese bruiloft

vietnam_1994_vnc_reis
Mijn groep Vietnamreis 1994 vnc

Mijn groep Vietnamreis in 1994 vnc

vietnam_chamtorens_1994
Nog een stop bij de Cham torens

Nog een stop bij de Cham torens. Zeer indrukwekkend. Bouwen met gebakken stenen. Nog voor dat de oude Romeinen deze techniek gebruikten.

vietnam_renault3
Trots op zijn Renault

Trots op zijn Renault. Zou ik ook zijn. En dan nog voor Uber werken. Goudmijntje.

vietnam_nissan_mannetje
Mannetje met de fietsenstalling

Mannetje met de fietsenstalling in zijn mond. Om een uur een paal zou Britje Unger gezegd kunnen hebben. En dan ook nog een prachtige bril en een lichtblauwe Nissan pet. Prachtige foto al zeg ik zelf.

vietnam_citroen_traction_avant
Vietnam 1992 Citroën Traction Avant

Vietnam 1992 Citroën Traction Avant. Deze auto werd ingezet als toeristische attractie in 1992. Je kon hier toertjes en transfers mee doen.

vietnam_benzine_pomp1992
vietnam benzine pomp in 1992

Deze jongen bedient voor zijn vader de benzine pomp in 1992. Pas op met open vuur.

vietnamkrab
Deze krab kocht ik in Cat Ba.

Deze krab kocht ik in Cat Ba. Met onze vriend Frans lieten wij hem bereiden in een restaurantje aan zee. Er zit erg veel vlees in, maar ook groenten. De pootjes moet je in je mond stukbijten en uitzuigen.

vietnamrijst
De rijst is geoogst in Hat Ba

De rijst is geoogst in Hat Ba. Niet ver van Cat Ba. Hij ligt te drogen op het schoongeveegde hete asfalt.

vietnamzout
Zoutwinning

Zoutwinning. De zout wordt uit het zeewater gewonnen. De werkers laten het betonnen veld vollopen met zeewater. Door de warmte verdampt het water er uit en het zout wordt bij elkaar geschraapt.

VietNamReizen Viet-Nam Hanoi en Saigon reizen.

Vietnam - CatBa

Reizen - VietNam - Hanoi - Saigon - reizen.

Op de foto-knop hierboven de schemering, de avond inval gezien vanaf de boulevard in CatBa - City

De boten en drijvende woningen worden met kleine roeibootjes bereikt. Dit is een primitieve vorm van taxi-bootjes. Viet Nam is een heel mooi land. Halong Bay is een baai plus een groot gedeelte van de Gele Zee, de Chinezen noemen hem de Zuid Chinese Zee. Als je bijvoorbeeld naar CatBa wilt, moet je echt de weg weten. Dit en meer tracht ik uit te leggen van mijn Alternatieve Bestemmingen.

Het eilandje CatBa in HalongBay in het noorden van VietNam

Net als mijn leven, nooit af.

We reizen naar een land dat zowel in Azië als Europa ligt. Naar Turkije.

Klik ideetjes

rusland
Rusland.

op_reis
Zelf naar Parijs.

reislustig
Hoe het begon.

reislustig
Papa is boos.

de trein
Treinreizen.

Geniet van het vreemde.

Deze pagina delen