Terug naar Amsterdam

Retourtje Kreta

Nederland Griekenland Nederland

Door Europa op reis. We maakten de mooiste reizen. Altijd per boot en met auto.

Op reis naar Kreta
Met onze Volkswagenbus verhuizen naar Kreta

Onze eerste reis was met een Volkswagenbus. We reden vanuit Amsterdam via Duitsland en Oostenrijk. Bij de Brennerpas verbleven we in een Bex hotel. Mijn collega vroeg wat ik aan het doen was. Wij gaan naar Ferma op Kreta zei ik.

De jaren die volgden reden we elk jaar naar Chania of Heraklion. Daar stapten we op de boot naar Pireus. Vanuit Pireus reden we via Athene en de Peloponessos naar de haven van Patras. En daar namen we de boot naar Ancona in Italiƫ. Nog een stukje doorrijden en je was weer in Holland. Nederland.

Op reis door Europa naar Kreta
Deja vue. Op reis door Europa naar Kreta

We voeren met Minoan, of met Anek naar Pireus. Vandaar verder rijden naar Patras. In Patras op de meestal Superfast of de Minoan boot naar Ancona. Soms vaarden we naar Bari, Brindisi of helemaal door naar Venetiƫ.

Op reis door Europa naar Kreta
Op reis met Superfast over de Adriatische Zee naar Italië.

Vanaf elke haven in Italië reden we via diverse omwegen naar Nederland. Het was een reis waar we naar uit keken, die we koesteren. Na een seizoen werken in het hete Kreta met onze gasten was het heerlijk om even los te komen van het werk.

Venetië.

Op onze reizen door Europa kwamen we regelmatig per schip Venetië binnen. Ik herinner me nog een aankomstochtend. De stad hing vol mist om 0700u, buitengaats moesten we wachten. Uiteindelijk voeren we om 1000u de haven in. Geinig om zo tussen de gondels door te varen. Dat moet verboden worden dacht ik. De zinkende stad wordt overspoeld door toeristen, maar ook door de hekgolfjes van grote schepen. In 2017 is het officieel verboden voor schepen boven een bepaald tonnage waterverplaatsing om door de grote kanalen te varen. Je vaart tegenwoordig door het industriegebied naar de binnenhaven.

Route laatste deel vanaf Patras via Igomenitsa naar Venice.
Route laatste deel vanaf Patras, via Igomenitsa naar Venice.

Onze reis begint in Ierapetra en we rijden de boot op in Heraklion. Dan in Pireus rijden we een stukje over de Peleponessos naar Patras. Het laatste deel per boot gaat vanaf Patras, via Igomenitsa naar Venetië.

Dogentoren. San Marcos torre Campanila.
Dogentoren. San Marcos torre Campanila.

Links op de foto de Dogentoren. San Marcos torre Campanila. Midden achter de Tore del Orlogio, de kloktoren, is tijdelijk ingepakt. Piazza San Marco, en rechts op het plein is de Basilica di San Marco. Niet in beeld.

Grand Canal
Grand Canal

Grand Canal. Op de kop van dit eiland staat de Basilica di Santa Maria della Salute. Rechts aanhouden, dan kom je bij de Ponte Rialto. Linksaf kom je in de haven.

2005 1102 na 36 uur varen komen we aan met de Minoan Lines
2005 1102 na 36 uur varen komen we aan met de Minoan Lines

Na 36 uur varen komen we aan met de Minoan Lines.

2005 1102 arrivals in Venice by boat
2005 1102 arrivals in Venice by boat.

De Etna op Sicilië

de Etna op Sicilië
Op reis via de Etna op Sicilië naar Nederland

We deden allerlei leuke tripjes. Bijvoorbeeld naar Sicilië, Rome, Pisa, Milano en Oostenrijk. En zo verder naar het noorden. Of via het oosten. Via Oosterijk naar de Bohemen in Tsjechië en door Polen, en dan via Bayreuth Duitsland weer naar het westen.

Roemenië

Roemenië
Op reis door Roemenië naar Kreta

Een van mijn indrukwekkendste reizen naar Griekenland was de reis met Philip. Vanaf Egmond aan Zee reden we horizontaal over de globe naar de Zwarte Zee in Roemenië. Daarna gingen we via Boekarest, Bulgarije, Sofia en Thessaloniki en Athene naar Heraklion op Kreta. Zie de pagina Roemenië. Zie de special page Roemenië.

We gaan terug naar mijn roots, de stad Amsterdam.

Klik ideetjes

Taal en geld
Taal en geld.

afrika
Afrika.

egmond
Cambodia.

china
China.

turkije
Turkije.

Geniet van den vreemde.

Deze pagina delen